TERAPIA HOMA

Jak działa Agnihotra diagram

Terapia Homa

Nauka o Terapii Homa wywodzi się z Wed, które są najstarszym źródłem wiedzy znanej ludzkości. W Wedach można znaleźć informacje dotyczące fizyki, chemii, nauk molekularnych, matematyki i astronomii.

„Homa” to słowo z sanskrytu i jest terminem technicznym określającym proces transformacji toksycznych warunków w atmosferze za pomocą ognia.

Agni fire

Agnihotra

Agnihotra to uzdrawiający ogień pochodzący ze starożytnej nauki Ajurwedy. Jest to proces oczyszczania atmosfery przy użyciu specjalnie przygotowanego ognia. Agnihotra dostrojona jest do biorytmu wschodu i zachodu słońca i stanowi podstawę Terapii Homa.

praca w ogrodzie Homa

Ekologiczne Rolnictwo Homa

W ekologicznym rolnictwie Homa wykorzystuje się pełne spektrum bioenergetycznych i rezonansowych technik w celu uzyskania spektakularnych wyników na dużych obszarach rolniczych. Natura powraca do równowagi, tworzy się wyjątkowy mikroklimat sprzyjający optymalnej produkcji w harmonii z przyrodą. Rolnictwo Homa produkuje czystą ekologiczną żywność o najwyższej wartości odżywczej.